При акцията на пътна полиция, започнала след катастрофата, при която загинаха

...
При акцията на пътна полиция, започнала след катастрофата, при която загинаха
Коментари Харесай

Пътните полицаи заловиха близо 50 души, седнали зад волана с алкохол и наркотици


При акцията на пътна полиция, почнала след катастрофата, при която починаха две девойки, от през вчерашния ден до през днешния ден пътните служители на реда заловиха десетки водачи, седнали зад кормилото след приложимост на алкохол и опиати.

Проверени са 8545 моторни транспортни средства и 11543 водачи и пасажери. Съставени са 2506 фиша и 748 акта за открити административни нарушавания.

В рамките на миналия ден са открити 23-ма водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол – 10 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 13 - с над 1,2 на 1000, а двама са отказали да бъдат тествани. Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 17 души, а петима, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.

По метода „ линеен надзор “ са тествани 2320 транспортни средства и 3134 водачи и пасажери. За открити нарушавания са формирани 825 фиша и 188 акта. Установени са трима водачи, управлявали след приложимост на алкохол до 1,2 промила, и един – с над 1,2 промила. Един е засечен да кара под влияние на наркотични субстанции или техни аналози.

По-рано през днешния ден Министерство на вътрешните работи заяви за катастрофа в София, при която са арестувани двама водачи, хванати след приложимост на алкохол.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР